De wijnen

Lady Herminia 2015, Bodegas Herminia :

Regio: Rioja, Spanje
Druif: Tempranillo

Cuvée Herminia is een eerbetoon aan mevrouw Herminia Casas Madorrán, de vrouw die Bodegas Vina Herminia inspireerde.
Vol en fruitig in de mond met delicate vanille-aroma’s dankzij een rijping op eiken vaten gedurende een 5-tal maanden. Zeer mals en juicy in de mond met zachte en aangename tannines, verfijnde afdronk Aroma’s van zwart en rood fruit, geroosterde toetsen, een vleugje vanille en zwarte peper

L’or du Sud Syrah Rose 2018, Les Vignobles de Foncalieu :

Regio: Languedoc, Frankrijk
Druif: Syrah

Mooie rosé wijn met dat tikkeltje kruidigheid. Typische Syrah (kruidige) aroma’s. Fris en droog met de typische aroma’s van framboos en rode bes. Mooie afdronk

Picoteo Blanco 2018, Bodegas Piqueras :

Regio: Almansa, Spanje
Druif: 50% Sauvignon Blanc, 50% Verdejo

Bodegas Piqueras in Almansa in de Spaanse regio Castilla-La Mancha is een echt familiebedrijf. De bodega werd in 1915 opgericht door de familie Piqueras en wordt nu geleid door oenoloog Juan Pablo Bonete Piqueras en zijn broer Angel. Zij bouwden een nieuwe wijnkelder, stapten over op biologische druiven teelt en introduceerden heel wat moderne technieken. Almansa ligt aan de oostrand van Castilla-La Mancha, een onherbergzame hoogvlakte in het hart van Spanje, op zo’n 100 kilometer van de Middellandse zee. Aroma’s van citrus, limoen en tropisch fruit. Fris en intens in de mond

Cava M&M Seleccion Especial, Marques de la Concordia :

Regio: Penedes, Spanje
Druif: 40% Macabeo, 30% Parellada, 30% Xarrel-Lo

Haciënda Marqués de la Concordia, een oude suikerfabriek omgetoverd tot wijndomein. In dit domein houden ze de traditie staande en zijn ze tegelijkertijd baanbrekend. Ze voch ten voor de experimentele status van hun wijngaard, want het stelt hen in staat om te experimenteren met verschillende druivenrassen. Ze zijn nog steeds de enige wijngaard in Rioja die dit tot op vandaag doet.
Samen met vrienden van Mas Monistrol hebben ze deze heerlijke Cava M&M ontwikkeld. Op het landgoed van Mas Monistrol werd meer  dan 100 jaar geleden de cava geboren, dankzij het vele en harde werk van de broeders en van José Escrivà de Romani. Helder strogeel. Frisse kruidige aroma’s met een ondertoon van appels. Goede balans, fijne aroma’s,fruitig. Volle lange afdronk met fijne pareling

De Bieren

Tynt Meadow

Het nieuwe trappistenbier heeft de naam Tynt Meadow gekregen. Vernoemd naar het veld in de buurt van Mount St Bernard Abbey, waar de monniken in 1835 gevestigd waren. Er is uiteraard Engelse hop, mout en gist gebruikt om dit bier te brouwen. Ook is er wat extra gist tijdens het bottelen toegevoegd om het gistproces opnieuw aan te wakkeren. Nagisting op fles dus!

Tynt Meadow is een Dubbel Trappist met 7,4% alcohol. Aroma’s van donkere chocolade, drop en donker fruit. Heerlijk volmondig, een stevige body en mooi in balans. In de smaak ontdek je ook weer die chocolade , maar ook pepertjes en vijgen. In de afdronk is het bier verrassend sprankelend. 

Spencer
Spencer Trappist Ale is een Amerikaanse Trappist van Hoge gisting.
Het is het enige trappistenbier buiten Europa en was het tiende trappistenbier met het Authentic Trappist product -label. Het bier wordt gebrouwen in de Spencer Brewery van de Saint Josephs Abbey in Spencer, Massachusetts. Met zijn alcoholpercentage van 6,5% is het blonde Amerikaans paradepaardje een verfrissend degustatiebier!
Liefmans fruitesse/kriek brut

Deze sprankelende aperobieren met hun lichtrode kleur komen helemaal tot zijn recht in het stijlvolle, maar speelse Liefmansglas. Geniet van de frisse & intense smaak van aardbeien, frambozen, krieken, vlierbessen en bosbessen.  Bij de Kriek komt al sprankelend de zuurzoete smaak van krieken volledig tot zijn recht. Parelend, sprankelend én boordevol fruit, wat wil je nog meer om een avondje uit op smaak te brengen? En wat een verfrissend idee om dit drankje on the rocks te serveren…

Geuze Tilquin :

Oude Geuze Tilquin (7.0% alc/vol) is een bier met spontane gisting die een mengeling is van 1, 2 en 3 jaar oude lambiek. Niet gefilterd en niet gepasteuriseerd. Dit bier hergist op fles voor minimum 6 maanden. De lambieken die we gebruiken zijn gegist en gerijpt in eiken vaten in de stekerij. Ze komen voort van verschillende soorten wort, gebrouwen door Boon, Lindemans, Girardin en Cantillon. De smaak is zurig en droog, maar heeft een zekere rondheid dat deze Oude Geuze bijzonder toegankelijk voor niet-deskundigen maakt. Fans van het genre verkiezen deze Oude Geuze ook om zijn zoete complexiteit. Het heeft ook een lichte droge bitterheid vanwege de jeugd van de gebruikte eiken vaten, die nog steeds een beetje tannine vrijgeven. Het heeft een frisse citroengeur.

T’ij van den duvel

Met de zomer in aantocht hebben Duvel Moortgat en Brouwerij ’t IJ de handen ineengeslagen en een nieuw bier gemaakt: ’t IJ van de Duvel, een hazy IPA – een blond bier met een mooie troebelheid. Dit speciaalbier is tegelijk bloemig, fris, hoppig en fruitig en daarmee een perfect bier voor de langere en warmere dagen, om samen van te genieten op het balkon of in de tuin en op het terras.